Onderweg naar Rome en verder …..

Bert & Miep Romkes lopen in 2017 verder vanaf Rome

Rome voorbij…..

 

 

We gaan weer op pad!

Eind oktober 2015 zijn Miep en ik in Rome aangekomen na mijn levenvullende reis van 5 maanden als pelgrim van Glimmen naar Rome. Meer dan tweeduizend kilometer zijn onder mijn schoenen doorgegleden en nog steeds laat deze reis zijn sporen na. Alsof het niet afgelopen is. Het heeft me veranderd. Loslaten blijkt een groter thema in mijn leven dan ik ooit had kunnen bevroeden. En nu dienen zich weer grote veranderingen in ons leven aan. De nieuwe fase in ons leven van niet meer moeten werken opent nieuwe deuren. We gaan de deur door en zien dat belevingen meer en meer de ruimte krijgen in ons dagelijks leven en de warmte van onze sociale omgeving ons meer en meer verbindt aan Glimmen. En toch…. het bloed kruipt waar het niet gaan kan. We gaan weer op weg. Niet weer voor 5 maanden, maar voor 800 kilometer: vanaf de eerste fontein op het Sint Pieterplein in Rome, waar we onder het toeziend oog van Frans, Piety, Ger en Aaf in oktober 2015 eindigden, begint onze voettocht naar Santa Maria di Leuca dat in de hak van de laars ligt.

Maar voor het zover is dragen we de eigendom van onze “de Berk” op 15 mei aanstaande over aan de kopers van ons huis. Ruim viertien jaar hebben we er gewoond. In die tijd zijn al onze kleinkinderen geboren. En nu moeten of mogen we het loslaten. Met weemoed terugdenken aan alle momenten die ons geheugen vullen. Tranen ook, maar ook de vooruitzichten van nieuwe dingen op ons pad. In afwachting van de bouw van ons appartement in Glimmen, de zomer in onze caravan op verschillende plekken en het huis in Haren dat we vanaf oktober aanstaande voor een jaar hebben gehuurd. En dat alles met de verwachting dat het goed komt.

Op 16 mei, vroeg in de morgen, start onze reis. Vanaf Schiphol vliegen we naar Rome en zoeken we ons startpunt op. Via Benevento, Bari, Brindisi, Lecce en Otranto hopen we ergens begin juli in Santa Maria di Leuca aan te komen.

 

IMG_8575

De eerste nacht is ergens in de buitenwijken van Rome geboekt en daarna zien we wel. Weer met alleen onze rugzakken met nu nog minder inhoud dan de vorige keer. Het avontuur lonkt weer. We hebben er zin in. Veel voorbereiding hebben we niet gehad. De verhuizing slokte onze aandacht en energie op. Af en toe een rondje wandelen in de prachtige natuur rondom Glimmen was het enig haalbare. Dus rustig aan beginnen is het devies. We houden jullie op de hoogte.

Alla prossima volta!

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

27 gedachten over “Rome voorbij…..

 1. Tineke Dijk op schreef:

  Heel veel wandel plezier gewenst hoor .

  Like

 2. Ger en Aafke op schreef:

  Lief stel,
  We houden het maar op de bijbelse 7, dus de afstand is 777 kilometer wat jullie op 7-mijlslaarzen afleggen om in het puntje van de hiel te komen.
  Een trip weer, waar wij meer dan ontzag voor hebben. We zeiden het zondagmiddag 30 april tijdens jullie ‘afscheidsparty’met de buurtjes, waar we ook even aanschoven. Weer een bijzondere tocht in een ongetwijfeld prachtig landschap.
  Geniet ervan rakkers en je zou bijna zeggen rust lekker uit van alle drukte van de afgelopen tijd, maar dat klinkt wat vreemd natuurlijk als je zo’n trip voor de boeg hebt.
  Het ga jullie goed, pas goed op elkaar en we zien de fantastische beriggies wel.
  Kusjes op de bekende plekje van
  Aafke en Ger

  Like

 3. Mooi, dat loslaten, reis nu maar verder naar dat land en plek

  Like

 4. Pax op schreef:

  Das Wandern ist dem ….. Lust, veel harmonie en wijsheid en goed schoeisel toegewenst!
  Pax en Petra

  Like

 5. Dat je je veilig en geborgen mag weten vandaag en morgen, hier en nu.

  Like

 6. Corrie op schreef:

  Een mooie tocht en veel plezier gewenst!

  Hartelijke groet.
  Corrie (Italiaanse les)

  Like

 7. Tineke en Jan op schreef:

  We wensen jullie een voorspoedige reis !

  Like

 8. frans@oudesteeg.nl op schreef:

  Succes en sterkte op de ingeslagen weg
  en ik hoop dat het jullie leven weer zal
  verrijken!

  Met vriendelijke groet,
  FRANS J. MULLER

  Like

 9. Rudi op schreef:

  Bert en Miep,
  Dank voor het betrekken van ons bij jullie plannen en acties. Heel veel plezier en sterkte en tot ziens vanuit de Zprovence Rudi en Annelies

  Like

 10. Joke Veltman op schreef:

  heel veel succes !1

  Like

 11. Joke en Wouter op schreef:

  Bert en Miep,
  We wensen jullie heel veel plezier op jullie voettocht door prachtig Italië
  Joke en Wouter

  Like

 12. Irma Karsten op schreef:

  We hopen weer volop mee te genieten. Een hele goede reis. Geen moeten maar genieten wat de dagen zullen brengen.

  Like

 13. Theo Bloemsma op schreef:

  Tja Bert, ik weet een beetje hoe je in elkaar zit en dan is er geen houwen meer aan. Volg je hart en ik weet zeker dat het wel goed komt. Maak er met Miep een mooie tocht van.
  Theo Bloemsma

  Like

 14. Frans Nije Bijvank op schreef:

  Mooi! Succes!

  Like

 15. Bas en Hubertien op schreef:

  Beste Bert en Miep,
  Wat dapper dat jullie weer een flink aantal deuren gaan openen om te ervaren wat zich aan de andere kant voordoet. Een mooi voortzetting van jullie voettocht die jullie levenservaring nog verder aanvult.
  Hubertien en ik wensen jullie een mooie tocht, in goede conditie en gezondheid voor beiden. Houdt de voeten heel en we zien jullie graag tzt weer terug in NL.

  Like

 16. Rudolf op schreef:

  Bon courage Wij zoeken jullie in oktober weer op en horen jullie mooie verhalen Ruud Anja

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  >

  Like

 17. Thalia op schreef:

  Wat geweldig dat jullie weer een mooi avontuur tegemoet gaan! Het is momenteel heerlijk weer hier in Rome (ik woon er tegenwoordig!). Ik wens jullie veel succes en vooral heel veel plezier!

  Like

 18. Anja op schreef:

  Wat een heerlijk vooruitzicht weer
  Wat zijn jullie een kanjers
  We leven met al jullie nieuwe vooruitzichten mee
  En wensen jullie een geweldige voettocht toe
  En hopen mee te lopen op papier
  Dikke knuffels
  Anja en ruud

  Like

 19. Connie Dees op schreef:

  Miep en Bert, fijn dat jullie huis verkocht is en qua tranen…. ja kan ik me voorstellen! Een nieuwe uitdaging in het vooruitzicht met nieuwe ontmoetingen qua mensen, natuur omgeving en cultuur, geweldig!
  Alvast goede reis en relaxpoint in het mooie Rome.
  De belevenissen volg ik op de “voet”.
  Groeten Connie

  Like

 20. Carlita Hoogenkamp op schreef:

  Dag Miep, dag Bert.

  Na veertien jaar nog een nacht in het eigen bed of is dat reeds ontmanteld en slapen jullie elders?

  Jullie morgen de overdracht en ik aan de chemo, waardoor ik veel tijd heb om over Glimmen te mijmeren, de prettige en fijne tijden.

  Een goede start dinsdag gewenst, rust , zon en verdieping.

  Iedere ochtend denk ik aan jullie als jullie aan de muesli zijn.

  Een goed vertrek en een behouden vaart.

  Groet Carlita

  Like

 21. Heel veel plezier met jullie komende avonturen en doe voorzichtig.
  Ella en Peter

  Like

 22. Paul Bakker op schreef:

  Beste Bert en Miep, Zag vanmorgen jullie verhaal met daarin grootse plannen. Wat moet jij Bert een goed gevoel over hebben gehouden van je vorige pelgrimstocht, dat je nu samen met Miep weer zo’n wandeltocht gaat maken. Ben benieuwd hoe jullie dit nu samen gaan beleven. Hoewel Miep vorige keer een deel heeft meegelopen lijkt mij het toch weer van een andere dimensie om dit van A tot Z samen te doen. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en welke bijzonderheden zich deze voettocht meebrengt. Dan de nieuwe plannen voor een appartement is ook weer een ultieme beleving. Verhuizen is een behoorlijke stap in iemands leven. Vaak word je gedwongen om dit te doen voor je woon- werksituatie, maar nu doen jullie deze stap uit eigener beweging. Ben benieuwd hoe jullie een appartement gaan ervaren tov een huis met super grote tuin en uiteraard ook Miep haar winkel. Kortom er zit gelukkig nog vaart in jullie leven, goed te horen! Met mij gaat het ook goed. Na mijn verhuizing naar een kleinere woning met kleinere tuin heb ik hier goed mijn draai gevonden in een zeer sociale buurt, eigenlijk een soort hofjes idee. En hemelsbreed maar 300 meter van mijn oude woning af dus het voelt vertrouwd. Ben druk bezig met allerlei clubjes wandelen, koken, fietsen etc. En last but not least ik heb een lieve, leuke vriendin waar ik allerlei uitjes mee doe en ook mee op vakantie ga. Wij zijn net terug van een 9-daagse rondreis in zuid west Ierland. Hebben daar veel schitterende bergwandelingen gemaakt en echt alle dagen strak blauw weer. Kortom een godsgeschenk als je in een zo’n prachtige natuur dit mag beleven. Ik wens jullie een fantastische reis met hopelijk veel mooie dingen zowel qua omgeving als innerlijke verrijking. Lieve groet, Paul Bakker

  Virusvrij. http://www.avast.com

  Like

 23. Annemiek Zij op schreef:

  Lieve Bert en Miep, dat loslaten is wel een ding, ik herken het😀 Ik wens jullie een mooie, rijke reis. Geniet! Annemiek

  Like

 24. Margreet Doornbosch op schreef:

  Misschien wat laat maar alsnog heel goede en fijne reis en ik verheug me op jullie berichten! Wandel en geniet ze.

  Like

 25. Bert Twickler op schreef:

  Bedankt voor jullie bericht ik blijf graag deelgenoot van jullie belevenissen. Hartelijke groet en veel succes. Bert Twickler

  Like

 26. Annie Weelink op schreef:

  heel veel wandel plezier. Geniet ervan na al die hectische laatste dagen op de Berk.
  Hou ons op de hoogte van jullie avontuur .
  Groetjes Johan en Annie

  Like

 27. PAUL RUPERT op schreef:

  Lieve Miep en Bert, wat geweldig dat jullie dit kunnen doen en ook gewoon doen! Geniet, “er zijn” in het moment is het ware loslaten!
  liefs ook van Marga, Paul

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: